Header image

Na knotsgek spel handhaaft Longa’30 zich in hoofdklasse

LICHTENVOORDE - Longa'30 blijft komend seizoen in de hoofdklasse spelen. In Wijchen werd het tegen Nemelaer uit het Brabantse Haaren 8-5 nadat de Lichtenvoordse voetballer tegen twee maal een achterstand aankeken van 0-3 en 3-5. Longa'30 spreekt op Twitter van 'het wonder van Wijchen'.

In deze play-off wedstrijd leek het een kansloze missie voor Longa'30 te worden zich in staande te houden in de hoofdklasse. Nemalaer kwam vrij gemakkelijk op een 0-3 voorsprong nadat Longa'30 enkele kansen miste. In de tweede helft leek Longa'30 zicht te herpakken. Het 3-3, maar daarna scoorde Nemelaer twee keer en keek de Lichtenvoordse ploeg weer tegen een achterstand aan. Vlak voor einde scoorde Longa'30 weer twee keer (5-5). Er moest een verlenging komen. Deze besliste Longa'30 met 8-5 dat de ploeg in de hoofdklasse mogen blijven voetballen in het komende seizoen met de streekderby tegen RKZVC in het vizier.