Header image

Longa ’30 boekt knappe overwinning op DETO

LICHTENVOORDE - Longa ’30 heeft zaterdag de eerste drie punten gepakt in de vierde divisie D. In eigen huis werd DETO uit Vriezenveen met 1-0 verslagen.

Terwijl heel Lichtenvoorde al dagen met zijn gedachten bij de kermis was, moesten de mannen van Dennis van Toor afgelopen zaterdag eerst nog de thuiswedstrijd tegen DETO spelen. Vorig jaar stonden de Lichtenvoordenaren er, met 4 punten uit 2 wedstrijden, beter voor bij de aanvang van de kermis. Dit jaar is de ploeg minder begonnen en zijn er ook al de nodige blessuregevallen ontstaan.

Longa ‘30 trad aan in een 5-3-2 opstelling gezien de personele problemen op, met name, de beide backposities. Dit werd uitstekend ingevuld door 'gelegenheidsbacks’ Rick Bosma en Xander Lubbers die zorgden voor een goede pressing, maar vooral ook hun aanvallende kwaliteiten konden laten gelden bij balbezit. Gezien de warmte werd gekozen om het compact te houden en DETO iets lager op het veld op te vangen. De gasten hadden hierdoor zichtbaar moeite om door de verdediging van Longa ’30 heen te komen en kwamen eigenlijk niet tot kansen in de eerste helft. Longa ’30 had iets meer dreiging uit de tegenstoot, maar kwam ook nog niet tot grote kansen. Tot de 34ste minuut, waar Xander wederom opkwam over de rechterflank en de bal goed binnen hield en Dirk Doppen kon aansluiten. Laatstgenoemde zorgde voor een prachtige voorzet die door spits Thomas Kerperien prachtig werd binnengekopt door de bal naar de verre hoek te sturen met zijn hoofd: 1-0. Thomas maakt hiermee zijn derde treffer van het seizoen en bracht de oranjehemden voor het eerst dit seizoen op voorsprong.

De tweede helft koos de trainer ervoor om de backs iets minder snel door te laten stappen om de krachten te blijven sparen. Gezien de warmte zou het nog een zware tweede helft gaan worden. De goede eerste helft werd bijna gelijk in het niet gedaan. Een goede dieptebal had vlak na rust tot een tegentreffer moeten leiden, maar de bal werd (voor DETO) onfortuinlijk tegen de paal gehakt vanaf dichtbij. Ook Longa ’30 kreeg daarop nog een ontzettend grote kans. Dayani Timmerhuis kwam goed langs zijn man en zette laag voor. Het leek alsof Thomas zijn tweede treffer voor het intikken had. Ware het niet dat de verdediger van DETO nog net zijn voet wist aan te raken waardoor de bal een heel ander effect kreeg en langs de tweede paal rolde. Het vervolg van de tweede helft was voor beide ploegen met name overleven. De warmte eiste zijn tol en de nodige spelers kregen kramp. Uiteindelijk wist Longa ’30 de voorsprong vast te houden door goed te verdedigen en weinig weg te geven. Daarmee boekt het een belangrijke overwinning.

Door de winst trapte Longa ’30 het kermisweekend goed af. Na 3 wedstrijden heeft de ploeg 3 punten en is het van de hatelijke 0 af. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Berkum op het programma. De volgende tegenstander heeft 4 punten gehaald uit de eerste 3 wedstrijden.