Header image

RKZVC veel sterker in hoofdklasse-derby

SILVOLDE - De Achterhoekse derby in de hoofdklasse werd zondagmiddag in het voordeel beslist van RKZVC uit Zieuwent. De gasten brachten in de eerste helft al een goede basis aan voor de overwinning tegen Silvolde. Op sportpark de Munsterman werd het 1-3.

Al vroeg in de wedstrijd kwam RKZVC op voorsprong. Het was eerst Sjors Storkhorst die tegen de paal schoot, waarna Joey Belterman in de rebound in het lege doel de 0-1 kon binnen schieten. De gasten uit Zieuwent waren beter in de eerste fase van de wedstrijd. Halverwege de eerste helft kwam de gelijkmaker van Silvolde uit de lucht vallen. Na een hoekschop werd de bal in een klutssituatie van dichtbij binnen getikt door Mike van Aken. Vlak voor rust stelde RKZVC toch weer orde op zaken. Belterman werd door Michiel Krabbenborg de diepte ingestuurd en met een prachtige solo actie verraste hij de verdediging van Silvolde en schoot de 1-2 in de rechter benedenhoek binnen.

De tweede helft was van een bedroefend niveau. Het spel was rommelig aan beide kanten en kansen waren op één hand te tellen. Pas in de slotfase drong Silvolde nog wat aan en kreeg nog wat mogelijkheden op de gelijkmaker. Uiteindelijk maakte RKZVC aan die illusie een einde door in de blessuretijd de 1-3 te scoren. Een voorzet van Belterman werd door Storkhorst attent binnen getikt. Met drie overwinningen na vier wedstrijden draait RKZVC goed mee in de hoofdklasse. Silvolde loopt tegen de derde nederlaag op rij aan.