Header image

De Graafschap promoveert na 2-1 zege

DOETINCHEM - De Graafschap is gepromoveerd naar de eredivisie. De Doetinchemmers wonnen zondag in eigen huis met 2-1 van Almere City.

De Superboeren gingen slecht van start. Ze kregen amper grip op de wedstrijd en creëerden weinig kansen. In de 36e minuut scoorde Almere-aanvaller Jergé Hoefdraad in de rebound, maar Tarik Tissoudali trok de stand op slag van rust weer gelijk.

In de tweede helft kwam De Graafschap na ruim 20 minuten spelen op voorsprong. Daryl van Mieghem schoot bij een vrije trap op de paal, maar in de rebound maakte Fabian Serrarens 2-1.

Het bleef daarna spannend, maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren waardoor de Doetinchemmers na twee jaar terugkeren op het hoogste niveau.