Header image

Finale Goud voor Odivallers Sjoerd en Jack

EIBERGEN- Afgelopen zaterdag is in Putten de Districts Finale turnen van Oost Nederland gehouden. Daaraan namen maar liefst vijf turners van Odival Eibergen deel. In twee wedstrijden moesten de Odivallers proberen om kampioen van Oost Nederland te worden. Geplaatst voor deze finale waren: Sjoerd de Groot, Jack Bussink, Jordin Wilderink, Tren Meuleman en Niek Weerkamp.

In de eerste wedstrijd streden Sjoerd, Jack Jordin en Tren voor de titel kampioen Oost Nederland in hun klasse. In de tweede wedstrijd kwam Niek Weerkamp in actie. Sjoerd de Groot en Jack Bussink behaalden een gouden medaille en werden daarmee de beste turners in hun klasse van District Oost. Sjoerd werd eerste met een puntentotaal van 108.80 punten en behaalde op alle toestellen een eerste plaats en is daarmee districtskampioen van Oost.

Uitzonderlijk was een score op sprong waar hij bijna de maximale score behaalde, hij scoorde daar 19.30 punten. Jack Bussink werd  ook eerste met een puntentotaal van 108.35 punten. Jack behaalde op vloer en rekstok een eerste plaats. Op ringen en sprong behaalde hij twee tweede plaatsen en op voltige en brug werd Jack derde. Jordin Wilderink werd 8e met een puntentotaal van 103.20 punten. Jordin heeft geweldig zijn best gedaan maar kwam twee punten te kort om op het podium te komen.

De turners waren aan elkaar gewaagd en zaten wat punten betreft erg dicht op elkaar.  Tren Meuleman was de avond er voor nog naar de ESF sportverkiezing van sporttalent van het jaar geweest in Eibergen. Daar werd hij verrast met de publieksprijs die uitgereikt werd door Bas Nijhuis (scheidsrechter KNVB). Tren turnde een geweldig mooie wedstrijd en zou een 4e plaats hebben behaald, maar bij sprong ging 1 van de sprongen helemaal mis en viel hij in de ranking naar beneden. Tren werd 22e met totaal 99.85 punten. Daardoor liep hij ook de landelijke finale mis. Tren werd nog wel 1e op vloer en ringen.

In de tweede wedstrijd Heeft Niek Weerkamp het naar behoren gedaan en werd 17e met 97.85 punten. Niek werd nog wel  7e op voltige. Een mooie dag met veel Odival turners in de districtsfinale in Putten waar twee districtskampioenen Sjoerd de Groot en Jack Bussink met hun titel en gouden medaille tevreden naar huis gingen. Turnactiviteiten zijn te volgen op www.odival.nl